Polévka z řapíkatého celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 lžička máslo
2 ks cibule
1 špetka zázvor
pepř
1 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
petrželová nať
sekaná pažitka
3 řapíky řapíkatý celer
1 kostka zeleninový bujon
3 ks větší brambory
3 ks menší mrkev
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno, mrkev a celer nasekáme na kostky. Brambory oloupeme a rozkrájíme.

  2. Veškerou zeleninu kromě brambor osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme přibližně 1,5 l vody, sůl, zeleninový bujon, zázvor a pepř a 5 minut povaříme. Poté přidáme pokrájené brambory a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory a zelenina dost měkké.

  3. V trošce studené vody rozděláme lžíci hladké mouky a necháme v polévce projít varem. Přidáme muškátový květ. Pak vypneme, přidáme posekanou pažitku a petržel, lžičku másla a zamícháme.

  4. Takto připravenou polévku z řapíkatého celeru můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!