Polévka z rajského protlaku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
20 g máslo
500 ml voda
15 g rýže
7 g cukr krupice
0 lžiček ocet 8%
1 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
10 g hladká mouka
80 g rajský protlak
2 g mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 400 ml vody, přidáme sůl, cukr, koření a na sítku propláchnutou rýži. Vaříme 15 minut a potom z polévky vyjmeme koření, přidáme rajský protlak a vaříme 5 minut.

  2. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme v ní sladkou papriku, odstavíme z plotny a zalijeme 100 ml studené vody. Rozmícháme dohladka a za stálého míchání vlijeme do polévky. Polévku vaříme ještě asi 10 minut a případně dochutíme octem.

  3. Polévku z rajského protlaku po dovaření hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!