Linecké spirálky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 140 g máslo 2 lžíce kakao 2 ks žloutek 1 lžička mléko vanilka 60 g cukr moučka 250 g hladká mouka citronová kůra
 
Postup Linecké spirálky
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Máslo rozdrobíme do prosáté mouky, přidáme cukr, vanilku, citronovou kůru a zaděláme žloutky. Pokud je třeba, přidáme trošičku mléka
 Rychle zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část ihned zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit. Do druhé vmícháme kakao, krátce propracujeme a postupujeme stejně jako se světlým těstem
Asi po půl hodině z obou těst vyválíme stejné placky, dáme na sebe a zabalíme do válečku - rolády. Z něj pak odkrajujeme plátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem
Troubu předehřejeme na 165 °C a linecké spirálky v ní zvolna upečeme
Linecké spirálky podáváme jako sladké pohoštění.
