Linecké spirálky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
2 lžíce kakao
2 ks žloutek
1 lžička mléko
vanilka
60 g cukr moučka
250 g hladká mouka
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozdrobíme do prosáté mouky, přidáme cukr, vanilku, citronovou kůru a zaděláme žloutky. Pokud je třeba, přidáme trošičku mléka

  2. Rychle zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část ihned zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit. Do druhé vmícháme kakao, krátce propracujeme a postupujeme stejně jako se světlým těstem

  3. Asi po půl hodině z obou těst vyválíme stejné placky, dáme na sebe a zabalíme do válečku - rolády. Z něj pak odkrajujeme plátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem

  4. Troubu předehřejeme na 165 °C a linecké spirálky v ní zvolna upečeme

  5. Linecké spirálky podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!