Polévka z pečených paprik s jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2-3 lžíce olej
3 ks brambory
1 ks cibule
1 ks jablko
5-6 ks červená paprika
1 lžička koření garam masala
podle chuti
sůl
smetana ke šlehání
mletý barevný pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Papriky (kapie) položíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 - 30 minut. Když jsou na paprikách vytvořené puchýřky, slupka začne krabatět a zlátnout, jsou papriky upečené. Ještě horké upečené papriky přendáme do mísy, přikryjeme pokličkou a necháme zapařit. Poté z nich odstraníme slupky a semínka.

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej nebo máslo, vsypeme velkou cibuli nakrájenou na čtvrtky a orestujeme. Přisypeme česnek, který necháme rozvonět, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a znovu krátce orestujeme.

  3. Do hrnce s cibulí, česnekem a brambory vsypeme papriky, na kousky nakrájené oloupané jablko, krátce orestujeme, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přisypeme koření garam masala, osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut.

  4. Polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence a podle potřeby zjemníme smetanou ke šlehání a dochutíme. Smetanu lze také vynechat.

  5. Polévku z pečených paprik s jablkem podáváme horkou, můžeme přikusovat opečenou bagetku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!