Polévka z obřích fazolí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
1-2 ks klobása
4 ks bobkový list
1 kelímek sladká smetana
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření
1 hrneček velké fazole
podle chuti
sůl
1-3 lžíce hladká mouka
uzené maso
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Velké fazole namočíme na 24 hodin do vody. Pak je uvaříme spolu s uzeným masem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a bramborami v tlakovém hrnci postupně asi 30 - 40 minut celkem bez soli. Měkké brambory vyndáme a nakrájíme na kostky. Koření odstraníme.

  2. Mezitím zvlášť na oleji opečeme cibuli nasekanou nahrubo a na kolečka nakrájenou klobásu. Horkou pánev odstavíme z plotny, vsypeme papriku a promícháme. Nesmažíme, aby paprika nezhořkla.

  3. Měkké uzené vyjmeme a buď ho nakrájíme zpět do polévky nebo ho jíme zvlášť. Klobásu s paprikou a brambory dáme do polévky, podle chuti osolíme a ještě krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do polévky a provaříme, aby polévka z obřích fazolí zhoustla.

  4. Polévku z obřích fazolí podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!