Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce smetana
1 l voda
1 hrst listy jahodníku
2 lžíce hladká mouka
1 hrst listy pampelišky
1 hrst listy kopřiv
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
Postup Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv recept
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Bylinky omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme, pak je podusíme na másle a vmícháme do polévky.
Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv krátce povaříme. Zjemníme ji vejcem rozšlehaným ve smetaně, ale polévku již nevaříme.
Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv podáváme s topinkami.