Polévka z chřestu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
250 ml mléko
50 g tuk
1 l voda
200 g chřest
0 g mletý pepř
100 g hladká mouka
5 g petrželová nať
10 g polévkové koření
0 g mletý květ

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z chřestu a vody. Uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut.

  2. Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a procedíme.

  3. Do procezené polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky (10 - 15 mm), osolíme a velice krátce v polévce povaříme. Nakonec polévku z chřestu dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně převaříme.

  4. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky z chřestu při podávání na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!