Polévka z chřestu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g sůl 250 ml mléko 50 g tuk 1 l voda 200 g chřest 0 g mletý pepř 100 g hladká mouka 5 g petrželová nať 10 g polévkové koření 0 g mletý květ
Postup Polévka z chřestu recept
Postup přípravy receptu
-
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z chřestu a vody. Uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut.
Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a procedíme.
Do procezené polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky (10 - 15 mm), osolíme a velice krátce v polévce povaříme. Nakonec polévku z chřestu dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně převaříme.
Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky z chřestu při podávání na stůl.