Polévka z bílých fazolí se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1-2 ks mrkev
1-2 lístky bobkový list
2-4 ks nové koření
1 kostka hovězí bujon
2-4 hrstě bílé fazole
1 kostka zeleninový bujon
4-6 ks celý černý pepř
1-2 ks kořenová petržel
podle potřeby
máslo
mléko
celer
voda

Postup přípravy receptu

  1. 2 - 4 hrsti bílých fazolí propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme namočené nejlépe přes noc. Poté znovu opláchneme a zalijeme vodou, přidáme koření a dáme vařit. Polévku z bílých fazolí vaříme nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut.

  2. Poté přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, sůl, zeleninový a hovězí bujon a vaříme asi 10 minut. Polévku dělám ve větším množství, tak dávám masox vždy po jedné kostce.

  3. Mezitím na másle osmažíme na drobno nakrájenou velkou cibuli, přidáme mouku, zalijeme studeným mlékem a zamícháme. Takto připravenou jíšku přidáme do vařící polévky a ještě asi 10 minut vaříme. Polévku z bílých fazolí se zeleninou dochutíme podle potřeby polévkovým kořením.

  4. Polévku z bílých fazolí se zeleninou podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!