Polévka se sýrovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce máslo
250 ml mléko
150 g celer
1 l voda
150 g pórek
150 g mrkev
90 g krupice
100 g gouda
1 kostka masový bujon
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto na sýrové nočky. Sýr gouda na jemném struhadle nastrouháme, mléko s máslem, solí a muškátovým oříškem uvedeme do varu, přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Potom hrnec stáhneme z ohně, vmícháme sýr a vejce.

  2. Veškerou zeleninu (mrkev, celer a pórek) důkladně očistíme a nakrájíme na nudličky. 1,5 l vody přivedeme k varu, přidáme bujonovou kostku, vsypeme zeleninu a vaříme asi 5 minut.

  3. Polévku dochutíme solí, pepřem či bylinkami. Snížíme teplotu tak, aby se polévka nevařila.

  4. Ze sýrové hmoty vypichujeme lžičkou malé nočky, které vkládáme do polévky a necháme je v ní asi 5 minut prohřát.

  5. Polévku se sýrovými noky okamžitě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!