Polévka se sýrem a cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g cizrna
250 ml sladká smetana
3 ks tavený sýr
1 l drubeží nebo zeleninový vývar
4 ks žampiony (větší)
podle chuti
petrželka
majoránka
pažitka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme asi 150g cizrny. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Ve vývaru rozvaříme tavené sýry, přidáme žampiony, uvařenou cizrnu a vše dohromady chvíli povaříme.

  3. Do smetany zašleháme vejce a přidáme do polévky. Ochutíme majoránkou, pepřem, nasekanou petrželkou a pažitkou. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.

  4. Polévku ihned podáváme. Výborná je samotná i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!