Polévka se špenátovým svítkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
kořenová zelenina
máslo na vymazání
mouka na vysypání
těsto
2 ks vejce
4 dkg máslo
7 dkg polohrubá mouka
10 dkg čerstvý špenát
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na jemno. Petrželku nasekáme nadrobno. Vývar použijeme podle chuti hovězí, kuřecí nebo zeleninový. Ve vývaru povaříme nakrájenou zeleninu.

  2. Malý pekáček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom špenát jemně nasekáme. Můžeme použít mixer. Žloutky oddělíme od bílků a bílky našleháme na sníh. Žloutky s máslem a solí utřeme, vmícháme mouku, špenát a zlehka sníh z bílků.

  3. Připravenou hmotu vlijeme do pekáčku a asi při 180 °C upečeme dorůžova. Upečený svitek rozkrájíme na drobné kostky. Vývar rozléváme na talíře, vkládáme kostky svítku a zdobíme petrželkou.

  4. Polévku se špenátovým svítkem podáváme ihned na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!