Polévka kaldon recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
100 g máslo
5 lžic hladká mouka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)
játrové knedlíčky
2 l drůbeží vývar s masem
polévkové koření nebo masox
Postup Polévka kaldon recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vývar z drůbežího masa, libové maso nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme trošku tmavší jíšku. Rozředíme horkým vývarem (nejlépe z kachny), ale dobrý je i kuřecí. Necháme povařit s nakrájenou kořenovou zeleninou.
Zavaříme játrové knedlíčky (domácí či kupované) a ochutíme podle chuti masoxem, solí, pepřem. Přidáme nakrájené maso z vývaru a nadrobno nakrájenou petrželku. Kdo chce, může zavařit i nudle, ale není nutné.
Polévku kaldon dělám hustší, je to super večeře.