Polévka kaldon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
5 lžic hladká mouka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)
játrové knedlíčky
2 l drůbeží vývar s masem
polévkové koření nebo masox

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar z drůbežího masa, libové maso nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme trošku tmavší jíšku. Rozředíme horkým vývarem (nejlépe z kachny), ale dobrý je i kuřecí. Necháme povařit s nakrájenou kořenovou zeleninou.

  3. Zavaříme játrové knedlíčky (domácí či kupované) a ochutíme podle chuti masoxem, solí, pepřem. Přidáme nakrájené maso z vývaru a nadrobno nakrájenou petrželku. Kdo chce, může zavařit i nudle, ale není nutné.

  4. Polévku kaldon dělám hustší, je to super večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!