Polévka do kouta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 ks cibule
6 lžic kerblík
2 lžíce polohrubá mouka
100 ml sladká smetana
500 ml silný vývar
na ozdobu
houska

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kerblík opereme a nasekáme.

  2. Na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme s vývarem a povaříme. Do smetany zašleháme žloutky a vlijeme ji za stálého míchání do polévky. Přisypeme nakrájený kerblík a stáhneme z ohně.

  3. Polévku do kouta podáváme s kostičkami žemlí osmaženými na másle. Tato polévka se podávala šestinedělkám na podporu tvorby mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!