Polévka chilli con carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
4 stroužky česnek
1 svazeček petrželka
2 ks cibule
4 ks rajče
2 lžíce rajčatový protlak
2 ks feferonka
1 špetka oregano
2 ks červená paprika
2 ks zelená paprika
700 g hovězí zadní
2 ks vejce natvrdo
2 lžíce mletá sladká paprika
100 g měkký salám
250 g barevné fazole
podle chuti
sůl
kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme fazole a necháme přes noc bobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Zeleninu očistíme. Slaninu a maso nakrájíme na kostičky. Maso můžeme i umlít. Papriky nakrájíme na nudličky, feferonky nasekáme a rajčata spaříme a oloupeme.

  2. Na části slaniny zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, osmahneme, přidáme papriku, sůl, podlijeme a dusíme. Během dušení přidáme na nudličky nakrájené papriky a najemno nasekané feferonky. Dále přidáme spařená a oloupaná rajčata, oregano a dodusíme.

  3. Polévku doplníme fazolemi, protlakem, zředíme horkou vodou a případně osolíme. Kdo má rád ostřejší jídla, přidá trošku kayenského pepře.

  4. Na zbytku slaniny osmahneme na nudličky pokrájený salám a přidáme do polévky s nakrájenými vejci a petrželkou.

  5. Polévku chilli con carne podáváme teplou. Nejlepší je s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!