Polenta se slunečnicovými semínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
130 g mrkev
250 g kedlubna
4 lžíce olivový olej
400 ml zeleninový vývar
300 g polenta
40 g slunečnicové semínko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si nasucho opražíme slunečnicová semínka. Zeleninu dobře očistíme a omyjeme. Kedlubny a mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme na kroužky.

  2. V menším hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme zeleninu, kterou podusíme. Přidáme polentu podlijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 5 minut.

  3. Nakonec přidáme slunečnicová semínka, osolíme a opepříme.

  4. Uvařenou kaši vyklopíme na prkénko a necháme ztuhnout. Ztuhlou polentu pak nakrájíme na plátky, které dozlatova opečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!