Pohankové lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení těstíčko 3 ks vejce 2 lžičky prášek do pečiva 500 ml podmáslí 2 lžíce cukr krupice 75 g pohanková mouka 1 balíček vanilkový pudink v prášku 175 g pšeničná mouka náplň 2 lžíce med 80 g cukr moučka 0.5 kg rebarbora 1 ks vanilkový lusk 0.5 kg smetanový tvaroh
Postup Pohankové lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 80°C. Rebarboru omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kousky, poprášíme moučkovým cukrem a pečeme do změknutí. Poté necháme vychladnout.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V podmáslí rozmícháme mouky, cukr, vanilkový pudink, žloutky a prášek do pečiva. Necháme 20 minut kypět. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta smažíme na rozehřátém oleji lívance.
Smícháme tvaroh s medem, vanilkovou dření, vmícháme rebarboru a touto náplní potíráme horké lívance.
Pohankové lívance podáváme teplé.