Pohankové lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
olej na smažení
těstíčko
3 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
500 ml podmáslí
2 lžíce cukr krupice
75 g pohanková mouka
1 balíček vanilkový pudink v prášku
175 g pšeničná mouka
náplň
2 lžíce med
80 g cukr moučka
0.5 kg rebarbora
1 ks vanilkový lusk
0.5 kg smetanový tvaroh
Postup Pohankové lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 80°C. Rebarboru omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kousky, poprášíme moučkovým cukrem a pečeme do změknutí. Poté necháme vychladnout.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V podmáslí rozmícháme mouky, cukr, vanilkový pudink, žloutky a prášek do pečiva. Necháme 20 minut kypět. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta smažíme na rozehřátém oleji lívance.
Smícháme tvaroh s medem, vanilkovou dření, vmícháme rebarboru a touto náplní potíráme horké lívance.
Pohankové lívance podáváme teplé.