Pohankové lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g paprika
120 g cibule
150 g rajče
250 g pohanka
100 g uzené tofu
podle potřeby
olej
podle chuti
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Papriky a rajčata nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Přebranou a propláchnutou pohanku necháme ve vodě nabobtnat.

  2. Jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme a pak podusíme s vodou. Přidáme nabobtnalou pohanku, nadrobno pokrájené papriky a rajčata, dochutíme solí a podusíme. Několik minut před dokončením vmícháme na kostičky nakrájené tofu.

  3. Pohankové lečo podáváme samostatně nebo s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!