Pohankové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
2 listy bobkový list
300 g pohanka
80 g vlašské ořechy
150 g tvrdý sýr
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku namočíme, podusíme s bobkovými listy doměkka a slijeme.

  2. Do vychladlé pohanky přidáme sekané ořechy, nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou osmahnutou cibuli, utřený česnek, rozšlehané vejce, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme.

  3. Z takto vzniklé husté hmoty tvarujeme menší karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji a hotové necháme odsát na papírovém ubrousku.

  4. Pohankové karbanátky podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!