Plněný šťavnatý řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
náplň
1 ks cibule
80 g smetana
2 lžíce pažitka
4 plátky uzené maso
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky umytého a osušeného vepřového nebo telecího masa asi po 160 g naklepeme přes folii. Naklepané řízky osolíme a opepříme.

  2. Pažitku nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku s cibulí promícháme se smetanou.

  3. Na každý plát masa položíme tenký plátek uzeného a přikryjeme lžící cibulové směsi. Plněný řízek přehneme a obalíme v klasickém trojobalu, tedy mouka, vejce a strouhanka.

  4. Obalené plněné řízky přichytneme párátkem a osmažíme z obou stran dozlatova.

  5. Smažené řízky ukládáme na savý ubrousek.

  6. Plněné šťavnaté řízky podáváme teplé s naší oblíbenou bramborovou přílohou a třeba salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!