Plněný květák v trojobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
náplň
sůl
koření
mleté maso
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle chuti
pažitka
tatarská omáčka
na obalení
1 ks menší květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, vcelku povaříme v osolené vodě. Necháme okapat a vychladnout.

  2. Směs mletého masa ochutíme jakýmkoliv oblíbeným kořením, můžeme mírně posolit.

  3. Květák v celku plníme směsí z mletého masa. Směs vkládáme mezi růžičky, dáváme pozor, aby se nám květák nerozpadl.

  4. Celý květák obalujeme v trojobalu a smažíme. Použijeme buďto fritovací hrnec nebo hlubokou pánev. Smažíme dozlatova.

  5. Jako vhodnou přílohu k plněnému květáku volíme bramborovou kaši, vařený brambor a ochutíme tatarskou omáčkou. Květák podáváme krájený na plátky. Vytvoří krásnou mozaiku. Nakonec můžeme posypat čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!