Plněný hermelín s pivní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 hrst petrželka
1 ks cibule
2 ks hermelín
400 g žampiony
6 lžic mleté vlašské ořechy
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
omáčka
1 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
1 dl světlé pivo
hermelínová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých ořechů. Náplň necháme vychladnout.

  2. Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí. Plněné hermelíny obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Nakonec plněné hermelíny smažíme ze všech stran v rozehřátém oleji.

  3. Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká.

  4. Plněný hermelín s pivní omáčkou podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!