Plněný hermelín s pivní omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1 hrst petrželka 1 ks cibule 2 ks hermelín 400 g žampiony 6 lžic mleté vlašské ořechy na obalení vejce strouhanka hladká mouka omáčka 1 lžíce máslo 1 lžíce petrželka 1 dl světlé pivo hermelínová hmota
Postup Plněný hermelín s pivní omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých ořechů. Náplň necháme vychladnout.
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí. Plněné hermelíny obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Nakonec plněné hermelíny smažíme ze všech stran v rozehřátém oleji.
Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká.
Plněný hermelín s pivní omáčkou podáváme s vařeným bramborem.