Plněné vepřové kotlety s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
150 g šunka
2 snítky rozmarýn
1 ks šalotka
0 sklenek bílé víno
4 plátky vepřová kotleta
2 lžíce extra panenský olivový olej
100 g zelené olivy bez pecek
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Široké kotlety omyjeme, osušíme a nařízneme střed, který budeme plnit. Šalotku, polovinu oliv a šunku rozmixujeme. Směsí plníme naříznuté kotlety. Ale nevyplníme je příliš. Kotlety přichytíme párátky, aby směs nevytekla.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo se 2 lžícemi olivového oleje. Vložíme kotlety a zprudka je orestujeme z obou stran. Snížíme teplotu, přidáme zbytek oliv, rozmarýn, sůl a pepř. Chvilku provaříme a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol, maso přikryjeme a vaříme alespoň 20 minut. Podle potřeby kotlety podléváme a obracíme.

  3. Plněné vepřové kotlety s olivami podáváme teplé jako hlavní chod s bramborovou přílohou a sypané čerstvě nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!