Plněné vepřové kotlety s olivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g máslo 150 g šunka 2 snítky rozmarýn 1 ks šalotka 0 sklenek bílé víno 4 plátky vepřová kotleta 2 lžíce extra panenský olivový olej 100 g zelené olivy bez pecek podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu čerstvá pažitka
Postup Plněné vepřové kotlety s olivami recept
Postup přípravy receptu
-
Široké kotlety omyjeme, osušíme a nařízneme střed, který budeme plnit. Šalotku, polovinu oliv a šunku rozmixujeme. Směsí plníme naříznuté kotlety. Ale nevyplníme je příliš. Kotlety přichytíme párátky, aby směs nevytekla.
Na pánvi rozehřejeme máslo se 2 lžícemi olivového oleje. Vložíme kotlety a zprudka je orestujeme z obou stran. Snížíme teplotu, přidáme zbytek oliv, rozmarýn, sůl a pepř. Chvilku provaříme a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol, maso přikryjeme a vaříme alespoň 20 minut. Podle potřeby kotlety podléváme a obracíme.
Plněné vepřové kotlety s olivami podáváme teplé jako hlavní chod s bramborovou přílohou a sypané čerstvě nasekanou pažitkou.