Plněné vepřové kapsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
4 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
120 g anglická slanina
mletý černý pepř
800 g vepřová pečeně
náplň
máslo
100 g šunka
1 ks pórek
150 g žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky taky, abychom je pak mohli naplnit. Plátky osolíme a opepříme.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi s máslem.

  3. Maso vyložíme šunkou, naplníme pórkem se žampiony a vše párátkem uzavřeme. Pak maso opečeme na pánvi ze všech stran doměkka. Do výpeku z masa dáme mouku a vše zjemníme zbytkem másla. Vše důkladně promícháme a prohřejeme 10 minut. Slaninu opečeme a obalíme jí vepřovou kapsu.

  4. Plněné vepřové kapsy servírujeme na talíři s bramborami. Můžeme přidat i dušenou mrkev.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!