Plněné koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
80 g máslo
3 lžíce rum
2 ks žloutek
200 ml mléko
25 g droždí
1 lžíce citronová kůra
450 g polohrubá mouka
náplň
1 sklenka povidla
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z čerstvého droždí, teplého mléka a trochy cukru uděláme kvásek. Smícháme s ostatními přísadami a necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto na koblížky rozválíme, naznačíme skleničkou koblížky, dáme doprostřed povidla a přikryjeme druhým plátem. Vykrojíme koblížky.

  3. Plněné koblížky osmažíme v rozehřátém oleji, až jsou zlatavé.

  4. Koblížky podle tohoto receptu se hodí na fašank.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!