Plněné brambory slaninou a ementálem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
2 stroužky česnek
4 ks brambory
1 snítka rozmarýn
60 g ementál
4 lístky šalvěj
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Okartáčované a dobře umyté brambory o váze asi 100 g dáme vařit v osolené vodě. Vaříme do změknutí, ale ne do rozvaření. Uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme. Omytý rozmarýn se šalvějí a česnekem nasekáme najemno.

  2. Brambory opatrně rozpůlíme, osolíme a přiložíme plátek ementálu. Posypeme špetkou nasekaných bylinek a přiložíme plátek slaniny. Posypeme opět bylinkami, přiložíme ementál a uzavřeme zbylou půlkou brambory. Takto připravíme i zbylé 3 brambory. Brambory ovážeme kuchyňskou nití.

  3. Na pánvi orestujeme rozmáčknutý česnek a vložíme brambory, které opatrně osmahneme ze všech stran. Brambory vyjmeme, dáme na menší plech vyložený pečicím papírem a dáme zapéct na 200 °C asi 10 minut.

  4. Plněné brambory slaninou a ementálem opepříme čerstvě mletým pepřem a podáváme teplé jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!