Plněné brambory na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
3 špetky sůl
3 špetky pepř
2 dl bílé víno
podle potřeby
3 dl mléko
1 kg brambory vařené ve slupce
nádivka
2 ks cibule
20 dkg měkký salám vcelku (junior, gothaj)
2 ks bílé pečivo (houska, rohlík)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a bílé pečivo mezitím namočíme do mléka.

  2. Brambory po vychladnutí oloupeme a podélně co nejvíce vydlabeme. Vydlabanou část dáme do mísy a rozmačkáme, popř. promačkáme přes mřížku na brambory. Přidáme na opravdu malé kostičky nakrájený salám a cibuli. Přidáme namočené pečivo, které vyždímáme z mléka. Ochutíme pepřem a solí, zalijeme vínem. Vše pořádně smícháme a v případě nutnosti přilijeme mléko, aby nebyla nádivka příliš suchá. Podle chuti můžeme přidat i více vína a koření (při ochutnání bychom toto vše měli cítit).

  3. Brambory touto směsí naplníme a naplněné je naskládáme do zapékací mísy. Pokud nám zbude nádivka (a ona vždy zbude), tak ji rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Pečeme, dokud nádivka nezezlátne a brambory se zespodu neopečou - pokud máme možnost toto kontrolovat ve skleněné zapékací míse.

  4. Plněné brambory na víně podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!