Plněné bramborové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
500 g brambory
1 ks žloutek
náplň
100 g slanina
1 ks vejce
1 ks cibule
300 g žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
hrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme. Necháme je vychladnout.

  2. Zatím si očistíme cibuli a žampiony. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme slaninu, žampiony a podusíme je. Pak vše zalijeme rozšlehaným vejcem a vysmažíme hustou směs, kterou osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

  3. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Vmícháme do nich žloutek, trochu soli a podle potřeby hrubou mouku. Vypracujeme těsto a rozdělíme jej na stejné díly. Každou část prsty vytáhneme do větší placky a naplníme žampionovou směsí. Placky přeložíme napůl a vymodelujeme řízky. Plněné bramborové řízky obalíme ve strouhance.

  4. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a bramborové řízky smažíme z obou stran dozlatova.

  5. Plněné bramborové řízky podáváme s čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!