Placky se zelím a škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
5 lžic mléko
30 g droždí
300 g škvarky
4 lžíce bílé víno
5 lžic kysaná smetana
500 g hladká mouka
250 g kysané zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, škvarky nakrájíme nadrobno a kysané zelí překrájíme na menší kousky. Mouku promícháme se solí, přidáme škvarky, zelí, žloutky, smetanu, bílé víno a ve vlažném mléce nakynuté droždí. Vypracované těsto necháme na teplém místě vykynout, potom ho rozválíme na plát, složíme a necháme ještě chvíli odpočinout.

  2. Těsto vyválíme na placku, ze které pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Ta klademe na olejem vymazaný plech a necháme ještě 15 minut kynout. Povrch placek můžeme ozdobně naříznout a potřít rozšlehaným vejcem.

  3. Placky se zelím a škvarky pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Placky se zelím a škvarky podáváme teplé i studené jako hlavní chod i chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!