Pizza se 4 druhy sýra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
oregano
80 g parmazán
100 g gorgonzola
5 lžiček olivový olej
100 g fontina
100 g scamorza
těsto
sůl
0.5 hrnečku olivový olej
vlažná voda
500 g hladká mouka 00
25 g pivní kvasnice
Postup Pizza se 4 druhy sýra recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí necháme vzejít v teplé vodě. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed vlijeme olej, kvásek, vmícháme špetku soli a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být suché a pružné. Vytvoříme z něj kouli, přikryjeme čistou utěrkou nebo pláténkem a dáme na 2 hodiny na teplé a suché místo.
Nakrájíme na nudličky scamorzu, fontinu na kostičky a na kostky gorgonzolu.
Těsto rozdělíme na 4 - 5 dílů, které vyválíme na kulaté placky a pokapeme olivovým olejem.
Nakrájené kousky syrů kromě parmazánu rozložíme na těsto a snažíme se je nemíchat. Nakonec pizzu posypeme oreganem.
Pizzu dáme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme 20 - 25 minut. Pizzu vyndáme, posypeme strouhaným parmazánem.
Pizzu se 4 druhy sýra ihned podáváme.