Pizza se 4 druhy sýra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

oregano
80 g parmazán
100 g gorgonzola
5 lžiček olivový olej
100 g fontina
100 g scamorza
těsto
sůl
0.5 hrnečku olivový olej
vlažná voda
500 g hladká mouka 00
25 g pivní kvasnice

Postup přípravy receptu

  1. Droždí necháme vzejít v teplé vodě. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed vlijeme olej, kvásek, vmícháme špetku soli a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být suché a pružné. Vytvoříme z něj kouli, přikryjeme čistou utěrkou nebo pláténkem a dáme na 2 hodiny na teplé a suché místo.

  2. Nakrájíme na nudličky scamorzu, fontinu na kostičky a na kostky gorgonzolu.

  3. Těsto rozdělíme na 4 - 5 dílů, které vyválíme na kulaté placky a pokapeme olivovým olejem.

  4. Nakrájené kousky syrů kromě parmazánu rozložíme na těsto a snažíme se je nemíchat. Nakonec pizzu posypeme oreganem.

  5. Pizzu dáme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme 20 - 25 minut. Pizzu vyndáme, posypeme strouhaným parmazánem.

  6. Pizzu se 4 druhy sýra ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!