Pivovarský tokáň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 4 lžíce olej sůl 2-3 lžíce strouhanka 4 ks cibule 2 dl pivo 7 kuliček nové koření mletý pepř 150 g strouhaný sýr petrželová nať 1200 g vepřový bůček
Postup Pivovarský tokáň recept
Postup přípravy receptu
-
Vykoštěný bůček pokrájíme na silnější nudle, které osmahneme spolu s cibulí na rozpáleném oleji do červena. Potom přidáme utřený česnek, pepř, nové koření a osolíme. Podlijeme vroucí vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.
Když je maso měkké, zaprášíme vše jemně mletou strouhankou, zalijeme pivem a ještě chvilku dusíme.
Při podávání sypeme na talířích strouhaným sýrem a jemně posekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je chléb nebo brambory.