Pivovarský tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
4 lžíce olej
sůl
2-3 lžíce strouhanka
4 ks cibule
2 dl pivo
7 kuliček nové koření
mletý pepř
150 g strouhaný sýr
petrželová nať
1200 g vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Vykoštěný bůček pokrájíme na silnější nudle, které osmahneme spolu s cibulí na rozpáleném oleji do červena. Potom přidáme utřený česnek, pepř, nové koření a osolíme. Podlijeme vroucí vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.

  2. Když je maso měkké, zaprášíme vše jemně mletou strouhankou, zalijeme pivem a ještě chvilku dusíme.

  3. Při podávání sypeme na talířích strouhaným sýrem a jemně posekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je chléb nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!