Pivní štrúdl s ovocnou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 250 g máslo 500 g hladká mouka 250 ml světlé pivo na potření vejce náplň citron ovoce třtinový cukr 2 balíčky pudinkový prášek
Postup Pivní štrúdl s ovocnou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky, piva, soli a rozpuštěného másla vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na ruce. Nelepivé těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme asi na hodinu do lednice.
Oblíbené ovoce nakrájíme nebo nastrouháme a promícháme s třtinovým cukrem, šťávou z citronu a pudinkovým práškem.
Těsto rozdělíme na dva stejné díly a z každého dílu vyválíme slabý plát. Na každý plát rozdělíme ovocnou směs a posypeme ještě třtinovým cukrem. Každý pivní štrúdl zavineme, dobře přitiskneme u stran a potřeme rozšlehaným vejcem.
Štrúdl s ovocnou náplní pečeme asi 30 minut v troubě při 180 °C.
Pivní štrúdl s ovocnou náplní po vychladnutí pocukrujeme a podáváme třeba ke svačině.