Pivní štrúdl s ovocnou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
250 g máslo
500 g hladká mouka
250 ml světlé pivo
na potření
vejce
náplň
citron
ovoce
třtinový cukr
2 balíčky pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, piva, soli a rozpuštěného másla vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na ruce. Nelepivé těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme asi na hodinu do lednice.

  2. Oblíbené ovoce nakrájíme nebo nastrouháme a promícháme s třtinovým cukrem, šťávou z citronu a pudinkovým práškem.

  3. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a z každého dílu vyválíme slabý plát. Na každý plát rozdělíme ovocnou směs a posypeme ještě třtinovým cukrem. Každý pivní štrúdl zavineme, dobře přitiskneme u stran a potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Štrúdl s ovocnou náplní pečeme asi 30 minut v troubě při 180 °C.

  5. Pivní štrúdl s ovocnou náplní po vychladnutí pocukrujeme a podáváme třeba ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!