Pivní škvarkové placky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 ks žloutek 1 dl mléko 3 dl pivo 2 kostky droždí 300 g škvarky 200 g hladká mouka 250 g polohrubá mouka na potření sádlo
Postup Pivní škvarkové placky recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
Zatím si v pánvi rozehřejeme trochu sádla a škvarky v něm necháme ohřát a změknout. Pak je odstavíme.
Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme žloutek, pivo a stranou osolíme a přidáme škvarky. Sůl by prvotně neměla přijít do styku s kváskem. Vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mléka nebo vody. Škvarkové těsto necháme vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj středně velká kolečka. Škvarkové placky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme sádlem a vložíme do předehřáté trouby.
Upečené pivní škvarkové placky opět potřeme sádlem a můžeme podávat. Škvarkové placky můžeme podávat teplé i studené.