Pivní rohlíky podle Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 cl olej
1 lžička sůl
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
0.8 kostky droždí
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek světlé pivo
na potření
mléko
1 ks bílek
na ozdobu
hrubá sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky ohřátého piva, 1 lžíce mléka a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které necháme cca 40 minut kynout.

  2. Těsto rozdělíme na 12 dílů, vyválíme a srolujeme rohlíky. Rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Rohlíky před pečením ještě posypeme hrubou solí a kmínem.

  3. Pivní rohlíky vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Po 5 - 7 minutách přepneme troubu na horkovzduch a upečeme dozlatova.

  4. Pivní rohlíky podle Petra jsou pěkně křupavé, dobré jako příloha, ale chutnají i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!