Piškotový závin s Alpro dezertem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 5 ks vejce citronová kůra 5 lžic polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka čokoládová poleva podle potřeby sádlo na vymazání mouka na vysypání náplň 2 kelímky Alpro dezert čokoláda
Postup Piškotový závin s Alpro dezertem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme ušlehaný bílkový sníh a 5 mírně završených lžic polohrubé mouky, doplníme citronovou kůrou pro chuť. Vznikne nám piškotové těsto, které rozprostřeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
V troubě rozpálené na cca 200 °C krátce upečeme do jemného zrůžovění. Pomocí dortového nože ještě horký plát těsta zavineme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí plát opatrně rozvineme a naplníme 2 kelímky Alpro dezert čokoláda. Navrch závin pocukrujeme nebo pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Piškotový závin s Alpro dezertem podáváme nakrájený na plátky ke kávě či čaji jako jiné moučníky.