Piškotový závin s Alpro dezertem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
5 ks vejce
citronová kůra
5 lžic polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
čokoládová poleva
podle potřeby
sádlo na vymazání
mouka na vysypání
náplň
2 kelímky Alpro dezert čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme ušlehaný bílkový sníh a 5 mírně završených lžic polohrubé mouky, doplníme citronovou kůrou pro chuť. Vznikne nám piškotové těsto, které rozprostřeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

  2. V troubě rozpálené na cca 200 °C krátce upečeme do jemného zrůžovění. Pomocí dortového nože ještě horký plát těsta zavineme a necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí plát opatrně rozvineme a naplníme 2 kelímky Alpro dezert čokoláda. Navrch závin pocukrujeme nebo pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

  4. Piškotový závin s Alpro dezertem podáváme nakrájený na plátky ke kávě či čaji jako jiné moučníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!