Piškotový dort s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
3 ks vejce
3 ks bílek
1 lžička prášek do pečiva
80 g cukr moučka
60 g hladká mouka
30 g škrobová moučka
400 g kompotované broskve
na ozdobu
meduňka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na obalení
20 g dětské piškoty
20 g pražené lískové oříšky
na potření
150 g pikantní džem

Postup přípravy receptu

  1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. V druhé míse vyšleháme z bílků a zbylého cukru pevný sníh. Žloutkovou a bílkovou hmotu zlehka promícháme, přidáme prosátou hladkou mouku a škrobovou moučkou s práškem do pečiva.

  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 - 40 minut. Propečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle do těsta. Když se těsto na špejli nelepí, je korpus upečený.

  3. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr a hmotu vložíme do cukrářského sáčku se zdobící koncovkou.

  4. Vychladlý korpus potřeme po stranách i na povrchu pikantní zavařeninou. Strany obalíme v pražených strouhaných oříšcích a dětských piškotech. Na vrchní část korpusu položíme okapané kompotované broskve, ozdobíme ušlehaným bílkovým sněhem a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

  5. Po vychladnutí piškotový dort s broskvemi pěkně ozdobíme lístky čerstvé meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!