Piškotový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic rum
2 balíčky piškoty
3 lžíce cukr moučka
500 g ovoce
500 ml kysaná smetana
250 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
2 lžíce ořechy
2 lžíce kakao (granko)

Postup přípravy receptu

  1. Kysanou i sladkou smetanu promícháme. Vsypeme cukr, přilijeme rum (vaječný koňak) a zamícháme. Do směsi vmícháme piškoty.

  2. Dortovou formu necháme vychladit (namrazíme) a naplníme ji polovinou krému. Na krém rozdělíme ovoce, kompotované, nadrobno nakrájené čerstvé nebo i mražené (ananas, hroznové víno, borůvky, banán). Ovoce překryjeme druhou polovinou krému a lžičkou uhladíme povrch. Dort vložíme do chladničky do druhého dne uležet a ztuhnout.

  3. Před podáváním piškotový dort poprášíme kakaem a ozdobíme strouhanými nebo nasekanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!