Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

90 g cukr
6 lžic cukr
3 lžíce olej
1 špetka sůl
6 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
120 g hladká mouka
200 g zakysaná smetana
1/2 lžičky citronová kůra
250 g měkký tvaroh
cukrářské piškoty
čokoláda Margot
1 balíček želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se solí v pevný sníh

  2. Žloutky s cukry a nastrouhanou citronovou kůrou vyšleháme do světlé pěny. Přišleháme olej, prosetou mouku s práškem do pečiva a naposledy ručně přimícháme sníh z bílků

  3. Těsto uhladíme na menší plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut

  4. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a ztužovačem (příprava za studena)

  5. Vychlazený korpus slabě potřeme připraveným krémem. Na krém vedle sebe poukládáme dlouhé piškoty, které krátce namáčíme do uvařené a dobře vychlazené kávy

  6. Piškoty přikryjeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem uložíme na pár hodin do lednice

  7. Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem podáváme jako výborný zákusek u kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!