Piškotové řezy s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
40 g solamyl
40 g cukr moučka
40 hlávek cukr krystal
1 lžička citronová kůra
100 g polohrubá mouka
náplň
4 ks žloutek
100 g cukr krupice
100 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
300 g červený rybíz
2 ks tvaroh (250g)
1 ks smetana ke šlehání (250ml)
na ozdobu
1 kapka červený rybíz
podle potřeby
hladká mouka na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a mletého cukru vyšleháme tuhý sníh. Obě pěny spojíme a po trochách přidáváme mouku smíchanou se solamylem i citronovou kůrou.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10-12 minut na 180°C. Korpus poprášíme moukou, překlopíme na utěrku a opatrně stáhneme papír.

  3. Smetanu vymícháme s rybízem na tuhou šlehačku. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Přimícháme tvaroh i oba druhy cukru. Nakonec smícháme s rybízovou šlehačkou.

  4. Formu na chlebíček vyložíme fólií. Korpus rozkrájíme na čtyři díly. Jeden dáme na dno formy a dva po stranách. Na ně navrstvíme polovinu náplně a přiklopíme poslední díl korpusu. Ten překryjeme zbývající náplní, uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky.

  5. Před podáváním necháme řez při pokojové teplotě 15 minut "povolit". Krájíme na plátky a zdobíme kuličkami červeného rybízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!