Piškotová roláda s kakaovou šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 5 ks vejce 2 lžíce kakao 1 balíček vanilkový cukr 5 lžic polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Piškotová roláda s kakaovou šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky smícháme s cukry a vyšleháme do krásně žluté pěny. Žloutky smícháme se sněhem a pomaličku přidáváme mouku.
Piškotové těsto dáme na pečící papír a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme jen do té dob, než nezačne žloutnout. Upečený korpus vyjmeme z trouby, srolujeme a necháme vychladnout.
Připravíme náplň. Šlehačku vyšleháme, ale ještě před tím než nám ztuhne, přidáme cukr a kakao. Pak vše šleháme do ztuhnutí. Můžeme přidat i na malé kousky nakrájené jahody, kiwi či mandarinky.
Korpus odlepíme od pečícího papíru, okraj potřeme kakaovou šlehačkou a srolujeme. Piškotovou roládu s kakaovou šlehačkou necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.