Piškotová roláda s kakaovou šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
5 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček vanilkový cukr
5 lžic polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  2. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky smícháme s cukry a vyšleháme do krásně žluté pěny. Žloutky smícháme se sněhem a pomaličku přidáváme mouku.

  3. Piškotové těsto dáme na pečící papír a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme jen do té dob, než nezačne žloutnout. Upečený korpus vyjmeme z trouby, srolujeme a necháme vychladnout.

  4. Připravíme náplň. Šlehačku vyšleháme, ale ještě před tím než nám ztuhne, přidáme cukr a kakao. Pak vše šleháme do ztuhnutí. Můžeme přidat i na malé kousky nakrájené jahody, kiwi či mandarinky.

  5. Korpus odlepíme od pečícího papíru, okraj potřeme kakaovou šlehačkou a srolujeme. Piškotovou roládu s kakaovou šlehačkou necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!