Nepečené cukroví Sandokanovo oko recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
-
5 dkg máslo
1 lžíce rum
0,5 kostek tuk 100%
0,5 kostek tuk 100%
5 lžic kokos strouhaný
3 lžíce moučkový cukr
5 lžic moučkový cukr
5 dkg moučkový cukr
5 lžic sušené mléko
5 lžic kakaový prášek
5 lžic škrobová moučka
5 dkg mleté vlašské ořechy
2 balíčky lentilky
Postup Nepečené cukroví Sandokanovo oko
Postup přípravy receptu
-
Pro přípravu tohoto cukroví potřebujeme 2-3 plastové formy na vajíčka viz. foto
Bílá náplň: Rozehřátý 100% tuk (ne vařicí) smícháme v misce s kokosem, moučkovým cukrem a sušeným mlékem (můžete použít i sunar)
Ořechová náplň: V misce smícháme měkké máslo, mleté oříšky, moučkový cukr a rum (rum nemusíte dávat,ale je to lepší s ním)
Kakaová náplň: Rozehřátý 100% tuk ne vařicí smícháme v misce s kakaem, moučkovým cukrem a škrobem (solamyl)
Jako první dáme na dno lentilku. Poté přidáme bílou náplň 1 lžíce, pak ořechovou náplň 0,5 - 1 lžička a na závěr kakaovou náplň dle potřeby,tak aby nám to ve formě nepřeteklo
Po vyplnění formy vše uložíme do lednice ke ztuhnutí. Cukroví jde bez potíží vyndat
Poznámka: Formu po vyndání cukroví znovu nepoužívejte.