Pirohy s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
náplň
200 g brambory
brynza
na ozdobu
1-2 ks cibule
těsto
voda
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit.

  2. Z mouky a vody vypracujeme těsto, které vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Vody přidáváme podle potřeby. Těsto rozkrájíme na čtverce.

  3. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme a smícháme s brynzou. Na těsto dáme asi lžičku brynzové náplně, přeložíme a kraje stlačíme prsty, aby se pirohy nerozlepili.

  4. Pirohy s brynzou vaříme v osolené vodě než vyplavou. Zatím si očistíme a nasekáme cibuli a zvolna ji na oleji orestujeme.

  5. Pirohy s brynzou podáváme s praženou cibulkou a mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!