Pikantní zelené fazolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce sůl
20 dkg anglická slanina
3 lžíce sójová omáčka
70 dkg zelené fazolky
20 dkg kladenská pečeně
1 dl vermut Bianco
podle chuti
sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
na ozdobu
20 dkg sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky očistíme, větší pokrájíme a vložíme do slané vroucí vody. Pro osolení dáme do vody lžíci soli.Vaříme je skoro doměkka.

  2. Mezitím si na oleji osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Občas dávám polovinu šunky nebo kladenky a přidáme uvařené fazolky. Přidáme mletý zázvor, mletý pepř a osolíme. Používám místo soli harmonii chuti. Dále přidáme sójovou omáčku a vermut. Pikantní zelené fazolky necháme krátce přejít varem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až sýr zezlátne.

  3. Pikantní zelené fazolky podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!