Pikantní vepřové řízky s pivním sosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
nové koření
1 špetka mletý kmín
mletý černý pepř
omáčka
1 ks cibule
300 ml svělé pivo
na obalení
4 lžíce hladká mouka
na potření
3 lžíce strouhaný křen
3 lžíce jemně pálivá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Hořčici promícháme v misce s křenem ze skleničky. Čisté osušené tenké vepřové řízky (125 g) naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku potřeme křenovou hořčicí a potřenou stranou je vložíme do mouky. Potřeme druhou stranu, řízek opět položíme do mouky a přebytečnou mouku oklepeme.

  2. Vepřové řízky usmažíme dozlatova v připraveném rozehřátém oleji z obou stran. Řízky uložíme na sací kartu, ať je zbaví zbytečného oleje.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme do tmavší barvy a zalijeme pivem. Společně povaříme asi 5 minut. Sos dochutíme kmínem, pepřem a novým kořením.

  4. Pikantní vepřové řízky uložíme na talíře, přelijeme sosem a podáváme podle chuti s bramborovou přílohou k obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!