Pikantní smažená vepřová játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 lžička cukr krupice
3 lžíce sójová omáčka
2 lžičky škrobová moučka
3 lžíce olej na smažení
3 ks jarní cibulka
1 lžička mletý zázvor
500 g vepřová játra
mletý černý pepř
sterilovaná feferonka
mletá pálivá paprika
rýže nebo chléb

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na tenké plátky a několikrát je propláchneme ve studené vodě.Necháme je okapat nebo ubrouskem vysušíme.Pak je obalíme ve škrobové moučce nebo Solamylu

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé cibulky omyjeme, cibulovou část rozkrájíme na kolečka a zelené natě na proužky

  3. Vepřová játra zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek a cibulky na kolečka.Společně chvíli opékáme.Okořeníme zázvorem,pálivou paprikou, přidáme lžičku cukru a 3 lžíce sójové omáčky.Před koncem smažení přisypeme zelenou cibulovou nať, nakrájenou na proužky a smažíme už jen chvíli, aby zelená nať úplně nepovadla.Pokrm můžeme opepřit a mírně přisolit

  4. Pikantní smažená vepřová játra podáváme s rýží nebo jen s tmavým pečivem. Zdobíme nakládanými feferonkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!