Pikantní příloha z paprik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
2 lžičky cukr
3 stroužky česnek
2 lžičky olej
1 lžička sůl
2 kuličky nové koření
1 dl voda nebo vývar
příloha
10 ks paprika
podle chuti
1 ks feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé papriky, buď pikantní pálivé nebo nepálivé, pokud možno dužnaté a rovné, zprudka upečeme na plotně s nejvyšší teplotou dohněda. Poté je vložíme do vychladnutí v hrnci dojít. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Mícháme jej s ostatními surovinami na lák.

  2. Další část je trošku pracnější. Vychladlé a vlastně podušené papriky zbavíme přepálené slupky. Papriky musí být nepropálené a samozřejmě i se stopkou.

  3. Poté necháme naskládané papriky asi 20 minut dusit v připraveném láku.

  4. Posléze papriky podáváme, a to buď z talíře nebo z připravené nádoby. Z paprik je dobrý i lák, který lze podávat jako sos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!