Pikantní mexické brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
150 ml olej
600 g brambory
2 ks cibule
100 ml voda
4 ks feferonka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 ks menší pórek
1 ks větší mrkev
100 g zelené fazolové lusky
1 ks lilek nebo cuketa
1 ks větší červená kapie
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev na kolečka, fazolové lusky jen napůl (můžeme je nechat i v celku). Jen feferonky nakrájíme najemno. Česnek propasírujeme a smícháme s olejem.

  2. Nakrájenou zeleninu pořádně promícháme s hráškem a kukuřicí (malé konzervy), přidáme i olej s česnekem. Dáme do pekáčku, osolíme a okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme 25 - 30 minut na 180 °C.

  3. Pikantní mexické brambory podáváme jako přílohu nebo hlavní chod, a to nejen pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!