Pikantní kuřecí rarášci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej na smažení 500 dkg kuřecí maso těstíčko 5 kapek olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce solamyl 1 špetka steakové koření 5 kapek citrónová šťáva 2 lžičky plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce sójová omáčka 2 dl světlé pivo 1 špetka mletý černý pepř
Postup Pikantní kuřecí rarášci recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme těstíčko. V misce rozšleháme vejce. Vmícháme do nich hořčici, sójovou omáčku, hladkou mouku, solamyl, pivo a nakonec i koření. Přidáme pár kapek citronové šťávy a oleje a těstíčko důkladně promícháme. Konzistence těstíčka je zhruba jako těsto na palačinky, i hustější. Kdo má rád pikantní, přidá trochu tabasca nebo chilli koření.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do těstíčka, promícháme a necháme marinovat. Marinujeme nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
Marinované rarášky vyjmeme z marinády a vkládáme do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme je dozlatova. Pikantní kuřecí rarášky vyjmeme z pánve, pokládáme na papírové ubrousky a můžeme podávat.
Pikantní kuřecí rarášky můžeme podávat jako předkrm nebo jako hlavní s přílohou. Vhodné jsou opečené brambory, hranolky nebo i bramborová kaše.