Pikantní kuřecí rarášci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej na smažení
500 dkg kuřecí maso
těstíčko
5 kapek olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 špetka steakové koření
5 kapek citrónová šťáva
2 lžičky plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce sójová omáčka
2 dl světlé pivo
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těstíčko. V misce rozšleháme vejce. Vmícháme do nich hořčici, sójovou omáčku, hladkou mouku, solamyl, pivo a nakonec i koření. Přidáme pár kapek citronové šťávy a oleje a těstíčko důkladně promícháme. Konzistence těstíčka je zhruba jako těsto na palačinky, i hustější. Kdo má rád pikantní, přidá trochu tabasca nebo chilli koření.

  2. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do těstíčka, promícháme a necháme marinovat. Marinujeme nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc.

  3. Marinované rarášky vyjmeme z marinády a vkládáme do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme je dozlatova. Pikantní kuřecí rarášky vyjmeme z pánve, pokládáme na papírové ubrousky a můžeme podávat.

  4. Pikantní kuřecí rarášky můžeme podávat jako předkrm nebo jako hlavní s přílohou. Vhodné jsou opečené brambory, hranolky nebo i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!