Pikantní kuřecí polévka po thajsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
100 g hlíva ústřičná
3 ks šalotka
500 ml kuřecí vývar
3 lžíce rybí omáčka
400 ml kokosové mléko
3 lžíce sladká chilli omáčka
1 ks kuřecí prso
3 ks čínská červená chilli paprička
0 svazečků asijská bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme všechny ingredience. Postup vaření je rychlý a každé zdržení může znamenat to, že nedosáhneme požadované chuti. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na drobné nudličky.

  2. Rozehřejeme pánev wok a dáme do ní zhruba 3 lžíce oleje. Nejlepší je podzemnicový, ale může být i klasický rostlinný. Na oleji zprudka osmahneme maso. Až bude maso krásně zatažené a začne chytat nazlátlou barvu, vyndáme jej a uchováme v teple.

  3. V misce smícháme česnek, chilli papričky a šalotku, přidáme rybí omáčku a promícháme. Směs nalijeme do pánve a zhruba 4 minuty smažíme. Do směsi přidáme hlívu, sladkou chilli omáčku, kokosové mléko, vývar a maso. Vše společně vaříme ne déle jak 10 minut. V průběhu omyjeme bazalku a nasekáme ji na nudličky. Bazalku vhodíme do polévky a vaříme ještě asi 2 minuty.

  4. Horkou pikantní kuřecí polévku po thajsku servírujeme nejlépe v miskách. Dozdobit můžeme na jemno nakrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!