Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 6-10 stroužků česnek sůl 1 dl polohrubá mouka kari koření 1 lžíce sójová omáčka 300 g kuřecí maso 1 špetka čerstvě mletý pepř 2 lžíce thajská rybí omáčka 2 ks čerstvé feferonky
Postup Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké nudličky a poválíme v polohrubé mouce, aby zaschly. Nakrájíme 6 stroužků oloupaného česneku na tenké hranolky a 2 pálivé čerstvé feferony nakrájíme na tenké kroužky i s jadérky.
Do skleničky připravíme majdu. Promícháme 2 lžíce thajské rybí omáčky (ta je nutná), lžíci sojové omáčky, vrchovatou lžičku cukru, špetku čerstvě mletého pepře, sůl a kari koření. Majdu dolijeme 1/2 dl vody.
Na pánvi (woku) rozpálíme olej na vysokou teplotu, abychom zamezili tomu, že maso pustí šťávu.
Vložíme maso a smažíme dozlatova, aby maso mělo pěknou kůrčičku. Ke kuřecím kouskům přidáme česnekové hranolky a feferony. Osmažíme 3 - 4 minuty a sáhneme po skleničce s majdou. Zalijeme smažící se maso a necháme lehce odpařit vodu. Obsah pánve by měl začít mírně tuhnout v důsledku karamelizujícího cukru v majdě.
Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai stáhneme z ohně a servírujeme na bílou vařenou rýži nebo podáváme s kuskusem.