Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
6-10 stroužků česnek
sůl
1 dl polohrubá mouka
kari koření
1 lžíce sójová omáčka
300 g kuřecí maso
1 špetka čerstvě mletý pepř
2 lžíce thajská rybí omáčka
2 ks čerstvé feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké nudličky a poválíme v polohrubé mouce, aby zaschly. Nakrájíme 6 stroužků oloupaného česneku na tenké hranolky a 2 pálivé čerstvé feferony nakrájíme na tenké kroužky i s jadérky.

  2. Do skleničky připravíme majdu. Promícháme 2 lžíce thajské rybí omáčky (ta je nutná), lžíci sojové omáčky, vrchovatou lžičku cukru, špetku čerstvě mletého pepře, sůl a kari koření. Majdu dolijeme 1/2 dl vody.

  3. Na pánvi (woku) rozpálíme olej na vysokou teplotu, abychom zamezili tomu, že maso pustí šťávu.

  4. Vložíme maso a smažíme dozlatova, aby maso mělo pěknou kůrčičku. Ke kuřecím kouskům přidáme česnekové hranolky a feferony. Osmažíme 3 - 4 minuty a sáhneme po skleničce s majdou. Zalijeme smažící se maso a necháme lehce odpařit vodu. Obsah pánve by měl začít mírně tuhnout v důsledku karamelizujícího cukru v majdě.

  5. Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai stáhneme z ohně a servírujeme na bílou vařenou rýži nebo podáváme s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!