Pikantní košér cizrnové placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
1 lžička česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 hrnek strouhanka
1 hrnek cizrna
1 lžička mletý kmín
0.5 lžičky kayenský pepř
0.4 hrnku čerstvá petrželka
omáčka
0.5 stroužku česnek
1 svazeček petrželka
1 lžička citronová šťáva
1 lžíce mletý koriandr
4 lístky čerstvá máta
1 svazeček čerstvá pažitka
4 lžíce sezamová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu vsypeme do mísy a přelijeme ji 2 litry studené vody. Zakryjeme utěrkou a cizrnu necháme přes noc namočenou. Poté vylijeme vodu a cizrnu usušíme v utěrce.

  2. Do mixéru dáme cizrnu, sekanou petrželku, vejce, kmín, sůl, kayenský pepř a česnek. Vše mixujeme, dokud nám nevznikne pasta podobné sypké textury jako kuskus. Směs přendáme do mísy a vidličkou vmícháme 1/2 hrnku strouhanky. Dáme na 30 minut do lednice.

  3. Pánev naplníme slunečnicovým olejem (asi 3,5 cm) a dáme ho rozehřát. Ze směsi děláme placičky (asi 3 lžíce směsi na jednu placičku) a obalujeme ve zbylé strouhance. Cizrnové placičky smažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky.

  4. Na omáčku smícháme sezamovou pastu, 2 lžíce nasekaných bylinek a koření, přidáme pár kapek citronové šťávy, česnek, sůl a pepř podle chuti. Pro řidší konzistenci přidáme pár kapek vody.

  5. Pikantní košér cizrnové placičky podáváme s omáčkou a ledovým salátem s rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!